Onze diensten

Elk hondenras is anders, en elke hond is anders. Sommige rassen moeten enkel geplukt worden, andere hebben een volledige verzorgingsbeurt nodig. Sommige honden hebben een gevoelige huid, andere hebben last van traanstrepen. Het spreekt dus voor zich dat niet alle honden dezelfde behandeling nodig hebben. Daarom passen wij onze diensten altijd aan aan jouw wensen en de behoeftes van je hond.

Trimmen

Trimmen

Trimmen is cruciaal voor een verzorgd uiterlijk, maar ook voor de algemene gezondheid van je hond.

Lees meer →
Wassen en drogen

Wassen en drogen

Wil je je hond een snelle opfrissingsbeurt geven? Ook daarvoor kan je bij ons terecht!

Lees meer →
Plukken

Plukken

Plukken is een essentieel onderdeel van de verzorging van bepaalde rassen met draadharige vachten.

Lees meer →
Verzorgen

Verzorgen

Tijdens een volledige trimbeurt bieden wij ook bijkomende verzorging.

Lees meer →
Puppygewenning

Puppygewenning

Puppy’s kunnen vanaf 12 weken bij ons langskomen voor puppygewenning of een ‘puppysnit’.

Lees meer →

Kom je regelmatig langs met je trouwe viervoeter? Dan zullen we iets minder lang werk hebben, en is het wellicht voldoende om een “klein onderhoud” te voorzien, een korte opfrisbeurt. Zijn jullie bezoekjes eerder sporadisch? Dan hebben we waarschijnlijk iets langer werk. Alles hangt af van je hond, zijn vacht en wat er precies moet gebeuren.

Wij trimmen volgens de rasstandaard en jouw specifieke wensen. Van het plukken van draadharige honden tot het knippen van krullende vachten, wij passen onze aanpak aan om de beste verzorging te bieden, zodat je hond zich niet alleen goed voelt, maar er ook op zijn best uitziet. We zorgen voor een verzorgmomentje op maat, waarbij de ervaring van de hond altijd voorop staat.

Trimmen

Bij Trim A Lot begrijpen we hoe belangrijk trimmen is, niet alleen voor een verzorgd uiterlijk, maar ook voor de gezondheid van je beste vriend. We bieden professionele trimbeurten, afgestemd op de behoeften van je hond. Maak je bij ons een afspraak voor een trimbeurt? Dan verzorgen wij je hond van kop tot poot. Uiteraard met de nodige knuffelpauzes tussendoor.

Als eerste gaan we je hond wassen. We gebruiken daarvoor kwalitatieve producten die afgestemd zijn op jouw hond. Elk ras is anders, en elke hond is anders. Afhankelijk van wat zijn/haar vacht en huid nodig hebben, gebruiken we een aangepaste shampoo en conditioner. Heeft je hond specifieke huidproblemen? Dan kan je gerust je eigen producten meebrengen.

Daarna gaan we aan de slag met onze professionele waterblazer. Hier hebben sommige dieren het wat moeilijker mee. We houden altijd rekening met jouw hond, en proberen het zo aangenaam mogelijk te maken. Als we merken dat de hond angstig is of teken van agressie vertoont tegenover de blazer, doen we er alles aan om hem op zijn gemak te stellen.

Het trimmen zelf varieert ook van dier tot dier. Elk hondenras heeft een unieke vacht die specifieke verzorging vereist. Regelmatig trimmen of plukken helpt niet alleen bij het behoud van een verzorgde uitstraling, maar draagt ook bij aan de gezondheid van je hond. Voor langharige rassen voorkomt trimmen klitten en vervilting, terwijl bij kortere vachten het verwijderen van losse haren de vacht gezond houdt.

Ontwerp zonder titel (72)
Ontwerp zonder titel (73)

Wassen en drogen

Wil je je hond een snelle opfrissingsbeurt geven? Ook daarvoor kan je bij ons terecht! We gebruiken kwalitatieve producten die afgestemd zijn op jouw hond. Afhankelijk van wat de vacht en huid nodig hebben, gebruiken we een aangepaste shampoo of conditioner. Heeft je hond specifieke huidproblemen? Dan kan je gerust je eigen producten meebrengen.

Heb je zin om je hond zelf eens goed onder handen te nemen? Dan kan je gebruik maken van onze self service dog wash! Een eenvoudige en goedkope manier om je viervoeter zelf weer helemaal schoon te krijgen.

Plukken

Sommige honden hoeven niet getrimd te worden, en hebben voldoende aan plukken. Plukken is een essentieel onderdeel van de verzorging van bepaalde rassen met draadharige vachten. We verwijderen losse, dode haren uit de vacht en stimuleren zo de groei van nieuw, gezond haar. Dat helpt niet alleen voor een verzorgd uiterlijk, maar voorkomt ook klitten en biedt verlichting voor honden met een dikke vacht.

Verzorgen

Tijdens een volledige trimbeurt bieden wij ook bijkomende verzorging. Dode haren verwijderen, ontwollen, scheren… We knippen de nagels en kijken de oren na en reinigen die indien nodig. Bepaalde rassen/kruisingen (vb. labradoodles) hebben er baat bij om elke paar weken volledig uitgeborsteld te worden. Ook daarvoor kan je op ons rekenen! Wij passen onze diensten altijd volledig aan aan jouw wensen en de behoeftes van je hond.

Puppygewenning

Heb je een nieuw schattig gezinslid in huis? Puppy’s kunnen vanaf 12 weken bij ons komen voor puppygewenning. We bieden een initiatie tot het trimmen, samen met jou als baasje. We zetten de puppy al eens op de trimtafel, borstelen door de vacht, laten hem rustig rondsnuffelen en laten hem wennen aan de vreemde geluiden van een haardroger, tondeuse en schaar. Dat geeft vertrouwen bij de hond, en zorgt ervoor dat hij later niet bang is.

In een tweede fase, enkele weken later, zetten we hem al eens op de was- en droogtafel, en geven we een ‘puppysnit’, dan knippen we het kopje even bij. Pas daarna volgt de eerste echte trimbeurt.

Ontwerp zonder titel (74)
https://trimalot.be/wp-content/uploads/2023/12/cropped-Ontwerp-zonder-titel-3.png

Hoe kan je Lotte bereiken?

Liever je hond zelf wassen?